Hoe kies je een goede backpack
Hoe kies je een goede backpack?
14 december 2016
Altijd en overal online met een mifi-router
ICT op reis: overal en altijd online met een reisrouter
20 december 2016

Waar is welk land het beste in?

Waar is welk land het beste in

Iedereen is wel ergens goed in. Maar wanneer je als land het beste bent in ongelukkig zijn (Togo), vermoorden (Honduras) of je de dikste kinderen ter wereld hebt rondlopen (Libië) is er werk aan de winkel. Die vermelding heb je liever niet aan je land gekoppeld.

Wereldkaart laat zien waar elk land het beste in is

Het team van Information is Beautiful is gek op interessante feiten verwerken in uit het oog springende infographics. Hun nieuwe project laat op een wereldkaart zien waar elk land het beste in is. En daar hoef je als land niet altijd even trots op te zijn…

Waar is welk land het beste in
Klik op de afbeelding om naar de website van Information is Beautiful te gaan. Hier kun je de afbeelding in het groot en de gebruikte bronnen bekijken.

Je mag blij zijn wanneer je land niet tussen het rijtje staat van Togo, Honduras en Libië. Maar om nou te zeggen dat je trots kan zijn wanneer je het beste bent in rubberen handschoenen (Maleisië), spam e-mails (Verenigde Staten), pizza eten (Noorwegen) of het spelen van scrabble (Nigeria), is ook maar de vraag.

Nederland doet het wat dat betreft niet veel beter. Zo zijn wij het beste in koffie drinken. Tjah… daar moeten we het dan maar mee doen.

Liever krijg je de eervolle vermelding voor snelste WI-FI (Litouwen), persoonlijke vrijheid (Canada), gelukkig zijn (Colombia), biodiversiteit (Ecuador), gezondste bevolking (Singapore) of innovatie (Zwitserland). Dat zijn de échte winnaars.

Voor je nu direct je koffers pakt en vertrekt is het goed om nog even te melden dat die eervolle vermelding natuurlijk niks zegt over de verdere staat in het land. Alhoewel je in dit geval de genoemde landen gerust een bezoekje kan brengen.

Keiharde feiten
De werknemers van Information is Beautiful hebben deze info gelukkig niet uit hun duim zitten zuigen. De kaart berust op keiharde feiten die ze uit serieuze bronnen zoals onder andere de CIA, Verenigde Naties en World Bank hebben gehaald.

Welk feitje vind jij het leukst?

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Shamira
Shamira
Op zoek naar geluk, vrijheid en onafhankelijkheid reist Shamira samen met vriendlief zoveel als maar kan. Werkzaam als freelance content creator ambieert ze een levensstijl als digital nomad waarbij ze haar droom om ooit in een zelf omgebouwde camper te wonen, werken en reizen kan verwezenlijken. Op Kompas24.nl deelt ze haar verhalen.

2 Comments

  1. Altijd leuk dit soort weetjes

  2. Lizette schreef:

    Grappig om zo de wereld in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *