Duurzame zeilvakantie
Beperk je ecologische voetafdruk
21 februari 2017
Reisdagboek februari 2017
#5 Reisdagboek februari 2017
4 maart 2017

Wij zijn op wereldreis!

Wereldreis

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij… We gaan niet meer op wereldreis, we zijn op wereldreis!

In deze blog lees je live alles over de actuele status van onze wereldreis. Van reizen die we al achter de rug hebben tot nieuw gemaakte plannen. Zo ben je helemaal up-to-date over onze wereldreiservaringen en plannen.

Wereldreis starten in Dubai
Volgens planning speelt een groot deel van onze wereldreis zich af in Oceanië, maar om de lange vlucht naar de andere kant van de wereld te doorbreken zijn we onze wereldreis gestart in Dubai.

Voor ons beide was het een nieuwe bestemming en dat viel niet tegen. Vooral het oude authentieke deel van Dubai beviel ons erg goed.

Spice Souk Dubai

Tussenstop in Singapore
Voor we naar Oceanië vertrokken, maakten we eerst een tussenstop van 3 dagen in het moderne Aziatische Singapore. We keken onze ogen uit rondom Marina Bay en slenterde rond in de culturele wijken, maar een tussenstop in Singapore van een paar dagen was ook meer dan voldoende voor dit kleine land.

Skyline van Singapore

Weekje Melbourne
Voor we richting Nieuw-Zeeland vertrokken, brachten we eerst een week rondom Melbourne door. De stad is er niet eentje die je ziet, maar die je leeft. Maar buiten Melbourne liggen de prachtige Great Ocean Road en de Grampians, beide waren de korte road trip meer dan waard.

Great Ocean Road

Met de camper door Nieuw-Zeeland
Onze rondreis door Nieuw-Zeeland zit erop. 6,5 week hebben we mogen genieten van dit prachtige land. Dit is absoluut het mooiste land wat ik ooit heb gezien!

Mueller lake Mount Cook

Down under
Na Nieuw-Zeeland zijn we richting Australië gevlogen. Vanaf Sydney zijn we via de oostkust en de outback richting het tropische noorden in Darwin gereden en mochten zo een groot deel van dit immense land verkennen met onze eigen gekochte 4×4!

4x4 met daktent

Bali
We dachten langer in Australië te blijven waardoor ons gratis toeristenvisum van 90 dagen te kort zou zijn. Daarop besloten we een retourtje Bali te boeken waar we verbleven op het eilandje Nusa Lembongan.

Op naar huis
Inmiddels zijn we weer in Darwin waar we nog even wat tijd hebben om uit te zieken van onze opgelopen Bali Belly en tijd hebben om een beetje de omgeving te verkennen. Ondertussen proberen we de auto weer te verkopen aan een backpacker die met onze 4×4 vast en zeker een mooi Australisch avontuur tegemoet gaat.

Wij gaan daarna richting huis. Iets eerder dan gepland en zonder Fiji en Hawaii te hebben bezocht, maar we zijn blij dat we voor onze bezochte bestemmingen meer de tijd hebben genomen dan overhaast doorgereisd te hebben. Thuis wachten weer nieuwe plannen op ons en een nieuwe reis laat vast en zeker niet lang op zich wachten.

Deze wereldreis was werkelijk een droom die uitkwam!

 

Wat betekent de wereldreis voor Kompas24.nl?
Kompas24.nl blijft tijdens de wereldreis en ook daarna mijn deelplatform. Voor jou betekent dat nog meer live updates, persoonlijke reisverslagen, foto’s, video’s en heel veel reisinspiratie. Neem daarom dan ook zeker met regelmaat een kijkje voor nieuwe blogs en vergeet onze wereldreis ook niet te volgen op Instagram, YouTube, Facebook & Twitter.

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Shamira
Shamira
Op zoek naar geluk, vrijheid en onafhankelijkheid reist Shamira samen met vriendlief zoveel als maar kan. Werkzaam als freelance content creator ambieert ze een levensstijl als digital nomad waarbij ze haar droom om ooit in een zelf omgebouwde camper te wonen, werken en reizen kan verwezenlijken. Op Kompas24.nl deelt ze haar verhalen.

2 Comments

  1. Marcella schreef:

    Jeujj, jullie reis is gestart! Leuk om nog even de plannen na te lezen, was het even een beetje kwijt wat voor jullie allemaal gaan zien en doen. Onwijs veel plezier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *