Investeren in munten: 5 bekende munten in edelmetaal

Geplaatst op 11-05-2023

Categorie: Financieel

Als investeerder is het belangrijk om een divers portfolio te hebben en daarbij kan het investeren in edelmetaalmunten een goede optie zijn. Edelmetaalmunten zijn namelijk een tastbare vorm van investeren in edelmetalen zoals goud, zilver en platina. In dit artikel zullen we vijf bekende edelmetaalmunten bespreken en daarbij de prijsverwachtingen voor de komende jaren geven.

  1. De Amerikaanse Gold Eagle De Amerikaanse Gold Eagle is een gouden munt die in 1986 door de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Deze munt heeft een zuiverheid van 91,67% en bevat een troy ounce (31,1 gram) goud. De voorzijde van de munt toont Lady Liberty en de achterzijde toont een adelaar. De prijsverwachtingen voor goud zijn over het algemeen positief, mede door de economische onzekerheden wereldwijd. De verwachting is dat de prijs van goud in de komende jaren zal blijven stijgen.

  2. De Canadese Maple Leaf De Canadese Maple Leaf is een zilveren munt die in 1988 werd geïntroduceerd. Deze munt heeft een zuiverheid van 99,99% en bevat een troy ounce zilver. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding van Queen Elizabeth II en op de achterzijde een esdoornblad. De prijsverwachtingen voor zilver zijn over het algemeen positief, mede door de toenemende vraag naar zilver voor industriële doeleinden. De verwachting is dat de prijs van zilver in de komende jaren zal blijven stijgen.

  3. De Chinese Panda De Chinese Panda is een zilveren of gouden munt die in 1982 werd geïntroduceerd. De munt heeft verschillende ontwerpen met daarop een afbeelding van een panda. De zuiverheid van de zilveren munt is 99,9% en de zuiverheid van de gouden munt is 99,99%. De prijsverwachtingen voor goud en zilver zijn over het algemeen positief, mede door de toenemende vraag naar edelmetalen in Azië. De verwachting is dat de prijzen van goud en zilver in de komende jaren zullen blijven stijgen.

  4. De Oostenrijkse Philharmoniker De Oostenrijkse Philharmoniker is een gouden munt die in 1989 werd geïntroduceerd. Deze munt heeft een zuiverheid van 99,99% en bevat een troy ounce goud. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding van het Wiener Philharmoniker orkest en op de achterzijde een afbeelding van diverse muziekinstrumenten. De prijsverwachtingen voor goud zijn over het algemeen positief, mede door de economische onzekerheden wereldwijd. De verwachting is dat de prijs van goud in de komende jaren zal blijven stijgen, waardoor de Oostenrijkse Philharmoniker een aantrekkelijke optie kan zijn voor investeerders.

  1. De Australische Kangaroo De Australische Kangaroo is een gouden munt die in 1986 werd geïntroduceerd. Deze munt heeft een zuiverheid van 99,99% en bevat een troy ounce goud. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding van Queen Elizabeth II en op de achterzijde een afbeelding van een kangaroo. De prijsverwachtingen voor goud zijn over het algemeen positief, mede door de toenemende vraag naar goud vanuit opkomende economieën. De verwachting is dat de prijs van goud in de komende jaren zal blijven stijgen.

Prijsverwachtingen voor edelmetalen

Naast de prijsverwachtingen voor de vijf besproken edelmetaalmunten, is het ook interessant om te kijken naar de verwachtingen voor de edelmetalen zelf. Hieronder vindt u een overzicht van de verwachtingen voor goud, zilver en platina voor de komende jaren.

Goud: De prijsverwachtingen voor goud zijn over het algemeen positief, mede door de economische onzekerheden wereldwijd en de toenemende vraag vanuit opkomende economieën. De verwachting is dat de prijs van goud in de komende jaren zal blijven stijgen, hoewel er wel sprake kan zijn van volatiliteit op korte termijn.

Zilver: De prijsverwachtingen voor zilver zijn over het algemeen positief, mede door de toenemende vraag naar zilver voor industriële doeleinden en de groeiende populariteit van zilver als investeringsmogelijkheid. De verwachting is dat de prijs van zilver in de komende jaren zal blijven stijgen, hoewel er wel sprake kan zijn van volatiliteit op korte termijn.

Platina: De prijsverwachtingen voor platina zijn gemengd, mede door de afnemende vraag vanuit de auto-industrie en de toenemende populariteit van elektrische voertuigen. De verwachting is dat de prijs van platina in de komende jaren zal stabiliseren of licht zal dalen.

Conclusie

Het investeren in edelmetaalmunten kan een goede optie zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een tastbare vorm van investeren in edelmetalen. In dit artikel hebben we vijf bekende edelmetaalmunten besproken en daarbij de prijsverwachtingen voor goud, zilver en platina voor de komende jaren gegeven. Het is belangrijk om bij het investeren in edelmetaalmunten altijd goed onderzoek te doen en een divers portfolio aan te houden.